CRYPTO

Susținătorii cripto rusești îl îndeamnă pe Putin să oprească ostilitatea de reglementare

Poziția de reglementare existentă a Rusiei față de industria criptomonedelor ar putea duce țara la „pierderi financiare directe”, a susținut RACIB.

În timp ce Rusia continuă să amâne adoptarea reglementărilor privind criptomonedele, avocații locali au făcut apel la președintele rus Vladimir Putin să schimbe abordarea guvernului în ceea ce privește reglementarea pieței.

Asociația rusă a industriei cripto și blockchain (RACIB) – un grup important de entuziaști ai cripto și blockchain din Rusia – a emis o scrisoare deschisă către Putin pe 6 martie, îndemnându-l pe președinte să abordeze riscurile ignorării dezvoltării globale a industriei cripto.

În scrisoare, RACIB a susținut că Rusia a fost prea lentă în implementarea regimurilor juridice experimentale care vizează adoptarea cripto, în ciuda aplicării primei sale legi cripto, „Cu privire la activele financiare digitale”, în 2021.

În noiembrie 2022, legislatorii din Rusia au introdus o serie de modificări juridice la legea cripto, propunând lansarea unei „burse naționale de criptomonede”. Potrivit RACIB, unele dintre aceste amendamente ar complica semnificativ implementarea tehnologiilor financiare digitale în Rusia, deoarece introduc sancțiuni penale pentru dezvoltatorii locali de blockchain.

Amendamentele propuse ar oferi autorităților ruse de aplicare a legii o „mare de opțiuni” pentru a exercita presiuni asupra comunității cripto locale, a declarat pentru Cointelegraph directorul executiv al RACIB, Alexander Brazhnikov.

„Nu va fi ușor pentru companiile din industria activelor digitale să dovedească faptul că fac totul în cadrul legislației rusești”, a declarat Brazhnikov.

În cele din urmă, RACIB a cerut lui Putin să pună capăt poziției ostile a Rusiei în materie de reglementare privind cripto, deoarece aceasta împiedică întreprinderile locale să utilizeze pe deplin potențialul cripto și ar putea duce țara la „pierderi financiare directe”. RACIB a declarat:

„Politica de stat existentă în ceea ce privește reglementarea activelor financiare digitale creează riscuri serioase pentru economia rusă de a rămâne în urma nu doar a țărilor neprietenoase, ci și a celor prietenoase, din cauza întârzierii introducerii noilor tehnologii financiare.”
sursa:cointelegraph.com