JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Suceveanul Dan Duru dat în Urmărire de IGPR pentru o pedeapsă de 7 ani de închisoare a fost adus în țară-anunță Ministrul Justiției, Alina Gorghiu

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat marți aducerea în țară a unui infractor condamnat la şapte ani de închisoare pentru „tâlhărie calificată”. „Dan Duru”, pe numele său Cătălin Gheorghe Mazarache, a fost adus din Germania, a mai precizat Alina Gorghiu.

„Dan Duru”, pe numele real Cătălin Gheorghe Mazarache, condamnat anul trecut pentru tâlhărie, a fost adus din Germania şi va executa şapte ani de închisoare în România.

„Dan Duru, numele lui e Cătălin Gheorghe Mazarache. A crezut că poate să scape de justiţia noastră. Tocmai l-am adus din Germania. Are de executat o pedeapsă de 7 ani şi va sta în penitenciar. A săvârşit mai multe infracţiuni de furt şi de tâlhărie. Aşa cum vă spun, va rămâne în penitenciarul din România şi să ştiţi că multe persoane condamnate cred că fug din ţară şi se pot ascunde. Îi găsim pe toţi”, a spus Alina Gorghiu, într-o postare video pe Facebook. Numele lui Mazarache apare în dosare mai vechi de furt și tâlhărie. Este vorba de furturi comise în țară și în Irlanda. Bărbatul fura încă de când era minor, iar pentru a-și asigura scăparea s-a folosit și de violență.

Condamnat definitiv în aprilie 2023, Cătălin Gheorghe Mazarache, care și-a căpătat porecla de dur după faptele comise în străinătate, nu a mai fost găsit de Poliție, care l-a dat în urmărire. Fotografia și numele au fost afișate pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Urmăriți. Judecătoria Gura Humorului a emis anul trecut un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele lui Mazarache. Bărbatul, care acum are 33 de ani, a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru „tâlhărie calificată”, conform IGPR.