ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Sucevean înșelat pe internet de doi indivizi. A crezut că investește într-o companie, dar s-a trezit păgubit de 10 mii de euro

Un bărbat din Suceava a rămas fără 10.000 de euro din cauza unor escroci de pe internet. Credea că face o investiție în acțiuni la o companie foarte profitabilă. În afacere a intrat și sora lui, care a virat și ea escrocilor în jur de 5.000 de euro. Totul a început în vară cand a virat treptat diverse sume de bani în criptomonede, mergând la un ATM dintr-un mall din Suceava.

A crezut că investește într-o companie de succes și că în câțiva ani va scoate investiția înzecit. Doi așa-ziși consultanți îl sfătuiau în permanență, în legătură cu banii pe care trebuia să îi depună. Inițial a trimis o sumă mai mică, echivalentul a 1.250 de lei.

Imediat a primit notificări pe telefon, unde vedea pe zi ce trece cum investițiile sale se multiplică și, încercând să aibă acces la banii câștigați, a fost convins să vireze noi sume de bani. În total a trimis 10.000 de euro. Ulterior a convins-o și pe sora lui să investească 5.000 de euro. Într-un final, când a văzut că nu poate accesa banii, bărbatul și-a dat seama că a fost păcălit și s-a dus la Poliție.