ANUNȚ

Sucevean decedat la locul de muncă

A plecat la Ceruri în Săptămna Mare, Sucevean decedat la locul de muncă. Ieri, orele 15.29, Poliția mun. Suceava ca Lateș Ioan, de 60 ani, din  Suceava, a decedat în fața blocului de pe str. Bld. 1 Decembrie 1918 . Barbatul era angajat la SC CONSEL GROUP SRL în funcția de instalator.

De la sfârșitul lunii februarie efectua lucrări la instalații sanitare și termice la blocul situat pe Bld. 1 Decembrie 1918  aparținând SC CONBUCOVINA SRL.

Astăzi, în jurul orei 15.00 numitul Lateș Ioan a ieșit în fața blocului sus-menționat împreună cu alți doi colegi. S-a așezat pe treptele de la intrarea în parcarea subterană iar în momentul în care a vrut să își aprindă o țigară, a căzut în față fără nicio reacție.

Unul dintre colegi a efectuat manevre de resuscitare iar celalalt a sunat la SNUAU 112. Echipajul ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitarea timp de aproximativ 30 de minute după care a declarat decesul.

Cadavrul a fost transportat de către EFEMER la morga Spitalului Județean Suceava.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ” ucidere din culpă”, prev. de art. 192 alin. 1, Cod Penal, ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, faptă prev. și ped. de art. 349 alin. 1 și 2 Cod penal și ”nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”, faptă pev. și ped. de art. 350 alin. 1 și 3 Cod penal

           Cercetările sunt continuate de lucrătorii BIC Suceava