ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Suceava/Vremea se SCHIMBĂ MASIV! Temperaturi scăzute și vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o informare de vreme rece, valabilă la nivelul întregii ţări până joi dimineaţa, dar și un Cod galben de intensificări ale vântului, ce vizează zece judeţe ale țării și care va fi valabilă pe parcursul zilei de miercuri, anunță meteorologii, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.
MESAJ 1 INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 12 aprilie, ora 21 – 14 aprilie, ora 9
Fenomene vizate: temperaturi minime preponderent negative, brumă
Zone afectate: conform textului
Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă în nord-vestul și centrul țării, iar pe arii mai restrânse, în noaptea de marți spre miercuri (12/13 aprilie) și în regiunile vestice și în zonele deluroase din restul teritoriului.
MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 aprilie, ora 10 – 13 aprilie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, în Moldova, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse rafalele vor depăși 65…70 km/h.
Notă: intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi miercuri (13 aprilie) și în restul Munteniei și al Dobrogei, iar pe parcursul zilei de marți (12 aprilie) local în jumătatea estică a țării.