BREAKING NEWSEUROPAULTIMA ORĂ

Studenții, femeile cu copii și persoanele în vârstă să nu se întoarcă la Kiev – mesajul autorităților

La Kiev există o amenințare mare de atac cu rachete, așa că Administrația Militară de la Kiev îndeamnă femeile cu copii mici, studenții și persoanele în vârstă să nu se întoarcă în capitală, informează Administrația Militară a capitalei Ucrainei pe canalul de Telegram.

Se observă că viața în capitală a reînviat, tot mai mulți oameni pe străzi, mașinile circulă mai intens. În același timp, atacul cu rachete asupra Kievului și a regiunii din 28 aprilie confirmă că amenințarea cu noi bombardamente nu a dispărut.

„Având în vedere evenimentele recente legate de incendiile la depozitele de petrol, detonarea depozitelor de muniție din Rusia, precum și retorica propagandiștilor lui Putin, putem spune că o astfel de amenințare a sporit”, afirmă conducerea orașului.

Pe 18 aprilie, primarul Vitaliy Klitschko a anunțat că peste 2 milioane de oameni se află la Kiev și că mulți locuitori ai capitalei, care au părăsit orașul au revenit acasă. El a cerut să nu se grăbească cu întoarcerea, ci să rămână în locuri mai sigure, deoarece Kievul este amenințat cu rachete.

Pe 28 aprilie, în jurul orei 20:15, locuitorii Kievului au auzit explozii în oraș. Trupele ruse au atacat cu rachete Kievul. În dimineața zilei de 29 aprilie, o persoană a fost ucisă și patru au fost internate în spital. În urma bombardării Federației Ruse, jurnalista de la  Radio Svoboda Vira Girich a murit.