JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Student militar, prins cu drogurile ascunse în campusul Academiei Forțelor Terestre Sibiu

 

Un student în al doilea an la Academia Forțelor Terestre (AFT) Sibiu a fost prins cu droguri în campus. Acesta ținea plicurile cu metamfetamină chiar în dulapul personal. Tânărul mai fusese în atenția autorităților, fiind cercetat pentru deținere și consum de substanțe interzise.

Conducerea Academiei Forțelor Terestre (AFT) a sesizat, vineri, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizațională și Terorism Sibiu, în legătură cu un posibil caz de deținere de droguri de către un student din anul II.

„În urma unui control ordonat de comandantul AFT în spaţiile în care sunt cazaţi studenţii, în dulapul personal al unuia dintre ei s-au găsit plicuri din plastic transparent care conţineau un praf alb, existând suspiciuni că ar fi vorba despre droguri de tip metamfetamină, plicuri care au fost predate reprezentanţilor DIICOT Sibiu, care s-au deplasat la faţa locului”, se precizează în comunicatul AFT Sibiu, potrivit oradesibiu.ro.
În anul 2020, studentul a mai fost cercetat pentru deţinere şi consum de substanţe interzise, caz în care Parchetul de pe lângă Judecătoria Costeşti a clasat cauza în martie 2022.
Din decembrie 2021, studentul mai este cercetat într-un alt dosar penal deschis, pentru deţinere şi consum de marijuana.

Conducerea Academiei Forţelor Terestre a transmis că manifestă „toleranţă zero” în toate situaţiile care implică deţinerea sau consumul de substanţe interzise şi va lua toate măsurile legale permise de legislaţie, la momentul finalizării cercetărilor de către instituţiile abilitate de lege.