ACTUALITATENAȚIONAL

STS/Prima ediție a școlii de vară Bootcamp STS a început

 

Prima ediție a școlii de vară Bootcamp STS a început ieri. Cei 18 studenți de la universități cu profil tehnic din România și din străinătate au vizitat Centrul Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) și Centrul de Management Rețele (NOC-STS). Experiența IT&C pentru tinerii din Bootcamp continuă în județul Brașov unde vor experimenta cele mai noi tehnologii și își vor aprofunda cunoștințele în domeniul telecomunicații și tehnologia informației, alături de specialiștii STS.

În următoarele cinci zile, studenții vor participa la diferite prezentări, activități și ateliere practice în domeniile sisteme și servicii informatice, dezvoltare software, securitate cibernetică, protecția comunicațiilor, INFOSEC și protecția infrastructurilor critice, administrare și configurare rețele voce-video-date, centre de date și platforme de virtualizare. De asemenea, vor lua parte la aplicații de asigurare a comunicațiilor securizate în teren, cu ajutorul autospecialelor din dotarea STS, în cadrul unor exerciții comune alături de Salvamont Brașov.

Fiecare activitate are rolul de a dezvolta deprinderile tehnice învățate de studenți în facultate, de a-i sprijini în dobândirea de noi competențe și de a experimenta practic modul în care asigurăm comunicațiile guvernamentale și administrăm cele mai complexe servicii informatice utilizate de instituțiile publice din România.

Cei 18 studenți selectați să participe la Bootcamp STS urmează cursurile celor mai importante instituții de învățământ universitar tehnic din țară și din străinătate: Universitatea Politehnica din București, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea din Pitești, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova și Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Bootcamp STS ediția I – 2022 se desfășoară cu sprijinul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din STS și a sponsorilor: BitDefender, MHS TRUCK & BUS, CEC Bank și Banca Comercială Română.

 

 

Biroul de Presă al STS