BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Stare de RĂZBOI în Israel: Netanyahu, anunț oficial după ATACUL Hamas – Cel puțin 40 de morți și sute de răniți

Israel a decretat stare de război drept răspuns la valul de rachete trase din Gaza. Premierul Beniamin Netanyahu a făcut anunțul oficial despre ripostă. Mișcarea palestiniană Hamas a revendicat atacul asupra Israelului de sâmbătă dimineață. Brațul armat al Hamas a anunțat că operațiunea este în desfășurare. Potrivit celui mai recent bilanț al victimelor din Israel, cel puțin 40 de oameni au murit și alți peste 700 au fost răniți.

 Aeronavă decolată de la București,  întoarsă din drumul spre Israel în dreptul Turciei.

Este e o alertă de călătorie și nu e voie să aterizeze vreun avion în zona respectiva, zona care e în plin război. Sunt români care a fost îmbarcați, iar avionul s-a întors la București.

Este e o alertă de călătorie și nu e voie să aterizeze vreun avion în zona respectiva, zona care e în plin război. Sunt români care a fost îmbarcați, iar avionul s-a întors la București.

Premierul Netanyahu urmează să aibă o convorbire cu președintele SUA – Joe Biden, anunță CNN, citând mai mulți oficiali de la Casa Albă. Între timp, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a luat deja legătura cu omologul său israelian referitor la situația din Israel, potrivit unui oficial american de la Casa Albă.

Rusia și-a anunțat poziția față de conflict la ore bune de când a fost declanșat atacul Hamas. Moscova a cerut încetarea imediată a focului. Mesajul a fost transmis de purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova. Aceasta a menționat că poziția Rusiei a rămas neschimbată și că pacea în regiune este posibilă doar prin mijloace diplomatice.

„Moscova își exprimă cea mai serioasă îngrijorare cu privire la escaladarea bruscă a situației din zona conflictului palestino-israelian”, a declarat Zaharova.

 Toate școlile din Israel au fost închise, a anunțat Ministerul Educației israelian. Săptămâna normală de lucru în Israel este de duminică până joi, menționează CNN.

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise de când Hamas a lansat sâmbătă dimineața un atac surpriză asupra Israelului, a anunțat serviciul de urgență al țării, potrivit CNN. Iar alte 779 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului israelian al Sănătății, de la începutul zilei.

Potrivit presei americane, luptătorii Hamas merg din ușă în ușă și ucid civilii, a anunțat Ministerul israelian de Externe israelian.  susține că luptătorii Hamas merg din ușă în ușă și ucid civili, potrivit Sky News.