LOCALPOLITIC

Stan: Prim-ministrul Marcel Ciolacu reușește să asigure buna funcționare a Guvernului în timp ce „partenerul” politic Nicolae Ciucă se afundă-n rid

Este evident pentru oricine că prim-ministrul Marcel Ciolacu reușește să asigure buna funcționare a Guvernului în timp ce „partenerul” politic Nicolae Ciucă se afundă-n ridicol prin tot felul de manifestări destabilizatoare. După cum putem vedea, se face din nou diferența dintre Marcel Ciolacu – liderul capabil să pună interesul țării mai presus de orice – și Nicolae Ciucă – politicianul derutat, care a adoptat atitudinea infantilă de a fugi de responsabilitatea deciziilor în Coaliție, închipuindu-și că astfel câștigă voturi. Aşadar, este meritul prim-ministrului că Guvernul funcționează! Dacă s-ar fi „coborât” la mintea dlui Ciucă, ar fi paralizat administrarea țării.

În consecinţă, noile decizii adoptate azi de Guvern arată determinarea premierului de a-și face datoria până la capăt şi aici amintim următoarele:

Au fost alocate 780 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru educație, care să finanțeze construcția ori reabilitarea de cămine și cantine studențești. Premierul își onorează astfel angajamentul luat în fața studenților.

Se alocă câte 500 de lei, sub formă de tichete sociale, pentru copiii din medii defavorizate, pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte. Drept urmare, peste 400 de mii de copii dezavantajați vor fi astfel susținuți să meargă la școală.

Continuă modernizarea infrastructurii: s-a aprobat finanțarea electrificării și reabilitării a peste 320 de km de magistrală feroviară și extinderea accesului feroviar în Portul Constanța. Pentru zona rutieră, Guvernul a aprobat primii bani pentru Varianta de Ocolire a Vasluiului, dar și reabilitarea DN Giurgiu-Ghimpați, de 36 de kilometri.

De asemenea, subliniem că Premierul se ține de cuvânt şi nu creşte taxele. Ca atare, anul viitor românii vor plăti aceleași impozite pe proprietate. Asta pentru că s-a amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul a valorii impozabile pentru clădiri, pe baza valorii din studiile de piață.

Totodată amintim că planul fiscal, aflat în discuții tehnice cu Comisia Europeană, nu conține creșteri de taxe și nici creșterea tva. Plafonul la microîntreprinderi rămâne neschimbat anul viitor și va începe să scadă gradual din 2026 până în 2029.

 

Senator, Ioan Stan