ACTUALITATEGENERALNAȚIONALULTIMA ORĂ

SRI face angajări: ce posturi sunt disponibile și care sunt condițiile de încadrare

Serviciul Român de Informații face din nou angajări. Mai multe posturi sunt disponibile în structură.

SRI are posturi vacante pentru recrutarea de personal, atât civil, cât și militar.

„Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe. Poți face primul pas către o carieră în SRI aplicând pentru unul din locurile dedicate din instituțiile de învățământ civile și militare”, a transmis SRI.

„Candidații interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist, trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Candidații care promovează integral procesul de selecţie şi sunt declarați admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații «Mihai Viteazul», la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI”, au transmis reprezentanții Serviciului Român de Informații.

SRI caută și specialiști IT&C care au misiunea de a identifica soluții pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise și oferirea de soluții bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea și întreținerea rețelelor de comunicații, în conformitate cu cele mai noi standarde existente pe piață.

Unde se pot înscrie candidații pentru un post la SRI

Cei care vor să ocupe un post de ofițer specialist IT&C trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în SRI și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

SRI spune că încadrarea în domeniul tehnic se poate realiza prin studii universitare de licență.

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție prin transmiterea unui CV la adresa de mail hr.tehnic@sri.ro cu titlul, după caz, „Licență/studii postliceale domeniul tehnic Nume și prenume”, cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localității unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

Cei care își doresc să aibă o carieră în SRI trebuie să știe că există și varianta încadrării directe, pentru unul din posturile publicate în lista de mai jos:

Administrator infrastructuri de comunicații
Administrator infrastructuri de domenii
Administrator infrastructuri de radiocomunicații
Administrator infrastructuri software
Administrator sisteme informatice şi de comunicații
Analist FORENSIC securitate cibernetică
Analist Malware
Analist securitate IT&C – L1 SOC
Analist trafic
Arhitect aplicații software
Inginer electronist
Specialist în evaluarea securității IT&C
System Analyst