administratieULTIMA ORĂ

Sportivii din Suceava care au obtinut medalii la Jocurile Olimpice vor fi premiati de Consiliul Judetean

 

Președintele CJ Suceava, va propune în prima ședință de Consiliu Județean, din această lună, acordarea de premii pentru sportivii suceveni și pentru cei din staff-ul tehnic din județul Suceava care au obținut rezultate excepționale la Jocurile Olimpice de la Paris. Este este vorba de 7 sportivi, 2 antrenori și un medic.

Astfel, cei 5 medaliați cu aur vor fi premiați cu câte 20.000 lei – Nicoleta Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Maria Magdalena Rusu, Maria Lehaci (Tivodariu), Andrei Sebastian Cornea.

Cu câte 10.000 de lei vor fi premiați sportivii care au obținut medalii de argint, Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Elena van Groningen (Beleagă).

Din colectivul tehnic, cei doi antrenori, Cosmin Boguş si Bogdan Macovei, precum și medicul Vasile Oşean vor fi premiați, de asemenea, cu câte 10.000 lei.

In anii 2021 și 2022, CJ Suceava a premiat componenții lotului olimpic de la Tokyo, sportivi suceveni care au obținut medalii la Olimpiadă. Au fost premiați atunci 7 sportivi, Nicoleta Ancuța Bodnar, medalie de aur, cu 20.000 mii lei, Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă, Mihăiţă Ţigănescu, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari, Mugurel Semciuc, medaliați cu argint, cu câte 10.000 lei și antrenorii Vasile Avrămia și Ioan Despa, care au contribuit la pregătirea acestor sportivi, cu câte 10.000 lei.