BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Spania a început raţionalizarea alimentelor. Guvernul vrea să evite criza alimentară, decretul a fost publicat

Spania a început raţionalizarea alimentelor. Legea comerţului cu amănuntul a fost modificată, astfel încât, în situații excepționale, magazinele să poată controla numărul maxim de produse care pot fi achiziționate de fiecare persoană.

Guvernul din Spania ia măsuri pentru amortizarea impactului economic la nivel mondial pe care îl provoacă războiul din Ucraina. Astfel, va permite raționalizarea unor produse alimentare de către comercianți, potrivit Rainews, citat de dcnews.ro. 

Decretul a fost publicat miercuri, 30 martie. Din această dată, magazinele spaniole vor putea limita temporar ”numărul de bunuri care pot fi achiziționate de un client”.

Noul decret introduce posibilitatea ca, ”prin excepție, atunci când apar circumstanțe extraordinare sau cauze de forță majoră o justifică, să permită întreprinderilor comerciale să limiteze numărul de articole care pot fi achiziționate de fiecare cumpărător”.

În măsura publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 30 martie, nu sunt denumite produsele afectate de limitare. Prin urmare, va fi la latitudinea magazinelor individuale să aplice această prevedere, introdusă pentru a evita riscul de a rămâne fără provizii de alimente.