ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Soțul unei polițiste, condamnat pentru consum de substanțe interzise la volan

CEOBANU IRINEL-ILIE, din comuna Adâncata,  a fost condamnat la o pedeapsă de nouă luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fiind dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru un termen de doi ani.

În fapt, acesta a condus o autoutilitară fiind sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de probele biologice prelevate de la inculpat. El a fost depistat baut la aproximativ 200 de metri de locuință, cu toate că-și putea lăse întâi mașina acasă, apoi să  se cinsteasca la carciuma din sat.

Agenții rutieri nu au ținut cont de faptul că este soțul unei colege, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, și  i-au întocmit dosar penal.

 

În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen. stabileşte ca inculpatul CEOBANU IRINEL ILIE să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 70 de zile. În temeiul art. 404 alin. 2 C.pr.pen. obligaţia de a executa muncă neremunerată în folosul comunităţii se va executa la DGASPC Suceava – Complexul de recuperare neuro-psihomotorie „O nouă viaţă” Suceava sau la Primăria comunei Adâncata, jud. Suceava„, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Inculpatul va fi obligat să se reintegreze social

De asemenea, conform sursei citate, „pe durata termenului de supraveghere CEOBANU IRINEL ILIE are obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de Probaţiune Suceava„.