EDUCAȚIEULTIMA ORĂ

Sorin Cîmpeanu a prezentat noua structură a anului şcolar / Mediile vor fi încheiate la finele anului școlar. Tezele ar putea fi înlocuite cu evaluări

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a explicat miercuri, după ședința de Guvern, structura anului şcolar 2022 – 2023. Astfel, semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de învăţare, alternate cu vacanțe. Anul școlar va începe în prima luni din septembrie şi se va încheia în 16 iunie. De asemenea, Cîmpeanu ia în calcul înlocuirea tezelor cu evaluări, la începutul şi sfârşitul anului şcolar.

Schimbări în structura anului școlar

„E vorba despre nevoia de a alterna module de învăţare, de șase – șapte opt săptămâni, cu module de repaus. Așa putem să ne adaptăm pe specificul anului şcolar din România.

Propunerea agreată e ca şcoala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învăţare. Pe 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanţă, la finele lunii octombrie, astfel că 24 – 30 octombrie să fie prima vacanţă, acordată elevilor şi preşcolarilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu.