POLITIC

Soldan: Toate loturile pentru Autostrada A7 de la Ploiești la Pașcani au constructori desemnați până la sfârșitul anului 2022 așa cum am promis!

PSD și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au ținut de cuvânt! Toate loturile pentru Autostrada A7 de la Ploiești la Pașcani au constructori desemnați până la sfârșitul anului 2022 așa cum am promis!

 

De astăzi ultimul lot al Autostrăzii A 7, Bacău-Pașcani, are constructor câștigător desemnat și este același constructor român extrem de serios! Intrăm în linie dreaptă spre Bucovina pentru că urmează Pașcani-Siret!

 

Mulțumesc ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu pentru implicarea în a construi, după 30 de ani, o autostradă pentru Moldova și pentru Bucovina!

 

Lotul 3 (Mircești-Pașcani) a fost adjudecat de același constructor român care a câștigat și celelalte 2 loturi ale secțiunii Bacău-Pașcani.

 

Pentru finalizarea lucrărilor pe cei 28 de km, constructorul are la dispoziție 30 de luni. Contractul are o valoare de 1,76 miliarde de lei (fără TVA).

 

Pe traseul acestui lot vor fi construite inclusiv 38 de poduri și pasaje.

 

Procedura de semnare a contractului poate fi demarată după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

 

În acest moment toate cele 13 loturi finanțate prin PNRR ale Autostrăzii Moldova (A7), cu o lungime totală de 320 de km, au constructori desemnați.

 

Contractele pentru construcția a 7 loturi au fost deja semnate, iar 4 loturi sunt  în construcție.

 

#A7 #Moldova #PNRR #dezvoltare #SorinGrindeanu

 

Deputat PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan