BREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Șoldan și Sinescu, la egalitate de voturi: 23-23. Cei doi s-au inscris în competitia interna a PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava

Luptă internă strânsă în cadrul Organizației Județene a PSD Suceava. Cei doi candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava  pentru alegerile de anul viitor, sunt la egalitate de voturi. Deputatul PSD Gheorghe Șoldan, aflat la primul mandat în Parlamentul României,  și subprefectul traseist, Florin Sinescu au obținut astăzi,  în urma alegerilor din cadrul Consiliului Județean al Organizației Județene a PSD Suceava , cate 23 de voturi fiecare.

Social democrații suceveni s-au reunit  vineri, în cadrul Consiliului Județean al PSD Suceava  pentru a desemna persoana care  va candiida din partea Organizației Județene  a PSD Suceava la viitoarele alegeri pentru ședfa administrației județene.

Trebuie precizat că președintele Organizației Județene a PSD, senatorul Ioan Stan a făcut pelerinaj în toată perioada care a precedat ședința de alegeri de astazi,  la primarii PSD din județ pentru a-l prezenta ,,drept candidat din partea PSD Suceava  la președinția Consiliului Județean la alegerile locale din 2024,  pe Florin Sinescu,,.

Stan apel la primarii care au colaborat  cu Sinescu

Liderul Organizației Județene a PSD Suceava, senatorul Ioan Stan un sprijin apropiat al lui Sinescu.  Edililor  care s-au bucurat  de bani din fondul de rezervă  pe perioada cat Sinescu a fost prefect, li s-a cerut să dea votul  ca o dovadă de recunoștință.

Sinescu a fost cel care si-a angajat sotia ca inspector la ITM Suceava  imediat ce a fost numit pe funcția de prefect al județului Suceava.  In ce privește spectrul politic, acesta a candidat din partea Pro Romania în mandatul trecut la funcția de primar al municipiului Suceava,  insa voturile obținute au fost nesemnificative.

Florin Sinescu a fost și membru al Partidului Democrat.

De cealaltă parte,  deputatul Gheorghe Șoldan este sustinut  de o parte din primari și șefi de filiale pentru simplul faptul că este tânăr și ar  aduce  un suflu nou în administrația județeană. Nu trebuie  omis  faptul că sunt edili care au colaboarat cu  Florin Sinescu în perioada cât acesta a fost prefect și subprefect dar și ca șef la compartimetul situații de urgență din Institutia Prefectului.

 Primarii PSD amenințați că nu mai primesc finanțare dacă nu  îi vor da votul lui Florin Sinescu . Edilii  puși să jure 

Potrivit unui primar social democrat, acesta impreună cu  alti edili PSD din județ au fost chemați pe rând la pensiunea IRISTAR din Fălticeni de către senatorul Ioan Stan pentru a  le  trasa  ca sarcina de partid ca la Consiliul Județean al Organizației Județene a PSD Suceava  de vineri (n. rep-astazi) să il sustina si sa  îl voteze pe candidatul Florin Sinescu.

Mai mult, acestora li s-a atras atenția că dacă nu îi vor da votul subprefectului Sinescu  nu vor mai primi finanțări pentru UAT-uri. În aceeasi ordine de idei, primarul Cătălin Coman care este și președintele Organizației Municipale Fălticeni, ar fi chemat inclusiv in prima parte a acestei zile, anumiți primari PSD  la biroul de la Primăria Fălticeni, cărora  le-a sugerat deasemeni, să voteze cu candidatul  Florin Sinescu. Mai mult,  edilii ar fi fost puși să jure că îl vor vota  pe subprefectul traseist.

Votul în Consiliul Județean al  PSD Suceava se va relua peste două săptămâni.

 

 

 

 

 

 

Vom reveni cu amănunte!