POLITIC

Șoldan la Cacica: S-au făcut prea puține investiții de-a lungul anilor, iar problemele localnicilor sunt multe și de demult

Cacica are un potențial turistic foarte mare și ar putea fi, așa cum spunea ieri Dinu Radu Ciuc, candidatul nostru la funcția de primar al comunei, „regina Bucovinei”.
S-au făcut prea puține investiții de-a lungul anilor, iar problemele localnicilor sunt multe și de demult.
Cacica are nevoie de un alt ritm de dezvoltare, iar Dinu Radu Ciuc, care a dezvoltat alături de familie și de alți asociați una dintre cele mai importante unități de turism din localitate, are viziunea unei stațiuni care să se modernizeze într-un ritm susținut.
Și să ajungă, de ce nu, la faima de odinioară a stațiunii balneoclimaterice de interes național din perioada interbelică.
În fața celor 250 de oameni care au fost prezenți ieri la Casa Domnească, Dinu a vorbit despre exemplul de la Dorna Candrenilor, acolo unde peste câteva zile se va deschide cea mai modernă stațiune balneoclimaterică din bazinul Dornelor.
O investiție de 4 milioane de euro, din fonduri europene,un proiect al primarului nostru, Dănuț Candrea.
Dinu Radu Ciuc a subliniat astfel ce înseamnă o administrație performantă și a venit și cu exemplul comunei Cornu Luncii, care e condusă tot de un primar PSD, făcând paralele dintre școala de acolo, care e independentă energetic și are table inteligente, și școala de la Cacica, care are încă are podele din lemn.
O fi actualul primar ”de treabă”, cum i-au spus unii oamenii din comună, dar, așa cum puncta foarte bine Dinu, Cacica are nevoie de un Primar care Să Facă Treabă.

Și, credeți-mă, e de treabă la Cacica, pentru că aceasta se află într-un cadru natural de vis, cu biserici frumoase, cu oameni gospodari, cu tradiții și, nu în cele din urmă, cu Salina Cacica și mina de sare.
Mina, obiectivul turistic, este la Cacica, salina unde se exploatează sarea, singura sare recristalizată din România cu o puritate de 99,9%, pe raza localității Pârteștii de Jos.
Majoritatea angajaților sunt însă din Cacica și știu că salina e aproape de colaps financiar, însă, din vara anului trecut, am reușit, împreună cu Ministrul Economiei, să găsim o soluție pentru a o salva de faliment.
Vorbim de un proiect care va fi implementat în perioada următoare, o investiție de patru milioane de euro în retehnologizarea instalației de preparare a sării.
Nu sunt vorbe de campanie, sunt realități, și oamenii din Cacica le știu foarte bine.
Sunt convins că alături de Dinu Radu Ciuc vom putea vorbi peste patru ani de o dezvoltare reală la Cacica, dar și în județul Suceava.
Pentru acest lucru avem nevoie, însă, ca pe 9 iunie să fiți alături de noi în număr cât mai mare.
Cu încredere,
Gheorghe Șoldan
Comandat de PSD OSuceavaCMF: 21240002