POLITIC

Șoldan: Dobânzile excesive vor fi interzise prin lege!

Am dezbătut și am votat astăzi, în comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, proiectul de lege privind plafonarea dobânzilor la creditele de consum. Proiectul a primit aviz favorabil.

Alături de colegii senatori și deputați din PSD am inițiat un proiect de lege pentru a face dreptate oamenilor care sunt nevoiți să apeleze la împrumuturi de la alte instituții nebancare și a institui o serie de reguli etice în legislația privind creditele și datoriile.

Am întâlnit cazuri când oameni aflați în mare nevoie s-au împrumutat și au trebuit să plătească și dobânzi de de 2.000% (două mii la sută, ați citit bine!). Dobânzile împovărătoare trebuie să rămână istorie!

Acest proiect prevede plafoane clare peste care dobânzile pentru creditele contractate de la IFN-uri nu vor putea fi depășite. Vom proteja nu doar cetățenii și firmele nevoite să apeleze la împrumuturi, ci și întreaga economie, care nu va fi nevoită să suporte costurile adiacente sau falimentul firmelor.

 

Senatul a adoptat această lege. Îi îndemn pe colegii din Camera Deputaților să susțină acest proiect în plen, să ajutăm oamenii cu ceea ce putem face noi: legi bune!

 

 

 

Gheorghe ȘOLDAN

Deputat PSD Suceava