ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Sofia Vicoveanca: Am slăbit cu vreo două kilograme urmărind televizorul și nu mai vreau! Ce spune marea artista despre creșterea varstei de pensionare

Partidul Național Liberal va propune creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani, iar două dintre cele mai mari cântăreţe de muzică populară au reacţionat dur!

Elena Merișoreanu și Sofia Vicoveanca, revoltate de creşterea vârstei de pensionare.  PNL a decis să propună două măsuri cruciale în coaliția de guvernare, creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani și interzicerea cumulării pensiei cu salariul. Propunerea a fost respinsă deocamdată de Partidul Social Democrat.

Elena Merişoreanu, 73 de ani, i-a atacat dur pe politicienii care au astfel de idei. „Cred că cei care iau decizii ar trebui să se gândească la faptul că un om la 70 de ani nu mai poate să dea randament. Eu vorbesc de artă. Un dansator care face treaba asta din liceu oare poate să mai danseze? Creierul oamenilor care gândesc în felul acesta, cred eu, nu mai judecă!(…) Aceștia sunt oamenii care iau decizii pentru poporul care plătește o viață întreagă”, a declarat Elena Merișoareanu pentru WOWbiz.ro.

Artista a făcut şi o comparaţie cu vremurile de acum 30 de ani: „Imediat după Revoluție s-a dat o lege și cine avea 25 de ani într-o instituție de artă putea să depună actele pentru pensionare. Eu era în Statele Unite când m-a sunat soțul meu și i-am zis „Nu mai sta deloc! Depun actele!”. După un an și opt luni de stat în SUA eu am devenit tânără pensionară. Aveam 46 de ani! Până la 75 de ani m-am bucurat de libertate”, a mai spus Elena Merișoreanu.

Sofia Vicoveanca este îngrijorată să urmărească frământările politice și socio-economice din România. Cântăreața de muzică populară, în vârstă de 80 de ani, a fost pensionată forțat anul trecut, după mai bine de 20 de ani petrecuți în Ansamblul „Rapsozii Botoșanilor”.

Marea doamna a folclorului romanesc, în vârstă de 80 de ani, a fost pensionată forțat anul trecut, după mai bine de 20 de ani petrecuți în Ansamblul „Rapsozii Botoșanilor”. „Am slăbit cu vreo două kilograme urmărind televizorul și nu mai vreau! Urmăresc toate minunile care se întâmplă la televizor. Pentru că trebuie să urmăresc! Sunt româncă, trebuie să știu ce se întâmplă în țara mea. Cine e fericit în țara asta? Cei care ne conduc nu cred că sunt foarte fericiți nici ei!” a spus Sofia Vicoveanca pentru WOWbiz.ro.