GENERAL

Șoferi identificați de polițiști cu alcoolemii mari sau sub influența substanțelor interzise

 Soferi identificați de polițiști cu alcoolemii mari sau sub influența substanțelor interzise. La data de 29.09.2023, în jurul orei 22:50, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executa activități de control și supraveghere a traficului rutier pe DJ 178C de pe raza raza comunei Bilca, județul Suceava, a efectuat semnal regulamentar de oprire vehiculului condus de către un bărbat cu domiciliul în comuna Bilca, județul Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La data de 29.09.2023, ora 18:25, echipajul de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier,  Poliția mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DC 88 din com. Sadova, jud. Suceava, a oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 52 de ani, din sat/com. Fundu Moldovei, jud. Suceava.

Urmare a testării, a rezultat faptul că șoferul prezenta o concentrație alcoolică de 1,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

 

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La 29.09.2023, ora 09:26, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dolhasca despre faptul că pe raza satului Budeni s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenesti.

La fața locului s-a deplasat echipă operativă din cadrul Compartimentului Rutier, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că un bărbat din orașul Dolhasca, sat Probota, jud. Suceava,  în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 208-Budeni, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un in sanț betonat, rezultând rănirea ușoară a șoferului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de  art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal.

 

La data de 29.09.2023, ora 1058, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel la S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe raza comunei Cârlibaba a avut loc un accident rutier.

Echipa operativă deplasată la locul accidentului, cu ocazia primelor cercetări a stabilit că la data de 29.09.2023, în jurul orei 10:55, o femeie a condus autoturismul pe D.N. 18 – în localitatea Ciocănești și a intrat în coliziune față-spate cu o autoutilitară, care se deplasa regulamentar în aceeași direcție și pe același sens de mers.

În urma accidentului rutier a rezultat ușoară a conducătoarei auto, care a fost transportată la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Conducătorii autovehiculelor au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative. Aceștia au fost conduși la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de  art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

 

La data de 29.09.2023, în jurul orei 11:00, un bărbat din Municipiul Suceava în timp ce se afla în curtea unei unități comerciale, de pe raza localității Ipotești, a fost acroșat de către un autoturism, moment în care s-a dezechilibrat și a căzut. Acesta a fost preluat de către un echipaj ambulanțier, fiind transportat la UPU Suceva, unde a ajuns la ora 12.15. Acesta, în jurul orei 14.20 a părăsit UPU Suceava.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul autoturismului implicat în eveniment, respectiv un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a precizat faptul că în timp ce a efectuat manevra de mers înapoi, cu l-a acroșat pe bărbatul respectiv, însă nu a anunțat organele de poliție cu privire la cele întâmplate. Conducătorul autoturismului implicat în eveniment a fost testat cu aparatul etilometru, unde rezultatul a fost zero. Acesta a fost condus la UPU Suceava, unde i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul a fost testat cu aparatul etilometru, unde rezultatul a fost 0,57 mg/l pur alcool în aerul expirat, iar acesta nu a dorit recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilrii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunilor de  „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal și ”Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, prevăzută de art.338 alin.(1) Cod penal.