ACTUALITATE

Șoferi băuți identificați de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool  

Șoferi băuți identificați de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool

 Moara

La 02.04.2022, în jurul orei 22.10, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Șcheia, pe raza satului Frumoasa, DJ 209 C, com. Moara, au oprit pentru control autoturismul condus un bărbat de 26 ani, din comuna Moara.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a reieșit o alcoolemie de 0,49 mg/ litru alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Mitocași

La 02.04.2022, ora 23.15, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, pe strada Principală de pe raza satului Mitocași, comuna Mitocu Dragomirnei, au oprit pentru control  autoturismul condus de un bărbat de 43 ani, din mun. Suceava.

S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat două probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”

 

La 03.04.2022, ora 00.09, Secția de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o persoană care se află la volanul unui autoturism  este posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice și se deplasează dinspre comuna Ilișești, spre comuna Berchișești.

S-a luat legătura cu apelantul, ocazie cu care acesta a relatat faptul că se află în circulație, în spatele autoturismului menționat. S-a menținut legătura telefonică cu apelantul care a dat indicații despre locația în timp real a autoturismului urmărit, iar la ora 00.25, în intersecția DJ 178 cu DJ 209C, pe raza satului Măzănăești, comuna Drăgoiești, s-a reușit depistarea și oprirea în trafic a autoturismului condus de un bărbat de 36 ani, din satul/comuna Berchișești.

S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest rezultat fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere sub influența alcoolului”.