INTERNAȚIONAL

Șofer român de TIR găsit gol pușcă de două polițiste, pe o bancă lângă autostradă, în Franța, și arestat: „Mă uscam la soare”

Plasat în arestul poliției pe 16 iunie la Beaune pentru acte de exhibiționism sexual, unui șofer român i s-au anulat două ordine ale prefectului din Côte-d’Or și a fost eliberat, scrie portalul francez de știri Bien Public.

Un cetățean român, născut în 1985, care le-a spus polițiștilor că e șofer de camion în Spania, aflat în tranzit pe teritoriul francez în timpul unei curse internaționale, a fost reținut pe 16 iunie la Beaune, pentru acte de exhibiționism sexual pasiv. „Din singurele înscrisuri depuse la dosar, care sunt deosebit de imprecise asupra împrejurărilor presupuselor infracțiuni, reiese că persoana în cauză a fost găsită goală pe o bancă din afara orașului, stând sau întins, că ar fi continuat faptele de exhibiționism în timp ce două femei se apropiau și el a încercat să se îmbrace doar atunci când aceste persoane și-au dezvăluit calitatea de ofițeri de poliție sau jandarmerie”, indică hotărârea instanței de contencios administrativ din 24 iunie. Românul susține că se odihnea într-o zonă izolată, că tocmai făcuse un duș acolo, în lipsa unor echipamente de acest tip în benzinăria la care făcea pauza obligatorie de odihnă. Potrivit acestuia, „se usca la soare” și „nu avea nicio dorință de a se arăta gol altora”. În timpul audierii, șoferul a recunoscut că a fost găsit într-o situație identică pe 7 aprilie, la Beaune, în aceeași zonă. Dar instanța subliniază „că niciuna dintre părți nu menționează împrejurările de timp sau loc și nici natura exactă a faptelor în litigiu. Faptele presupuse singulare nu pot fi considerate ca reflectând existența unei amenințări reale”,scrie Libertatea.ro.

Cu câteva zile mai devreme, pe 18 iunie, prefectul de Côte-d’Or emisese un ordin de obligare a şoferului să părăsească fără întârziere teritoriul francez, însoţit de interdicţia de a circula pe teritoriul francez pe o perioadă de doi ani. Printr-un al doilea decret semnat în aceeași zi, prefectul îl trimisese pe șofer la Beaune pentru patruzeci și cinci de zile, în arest administrativ. Bărbatul în vârstă de 39 de ani a făcut o cerere de măsuri provizorii la tribunalul administrativ Dijon, pentru anularea acestor două ordine. Acestea din urmă au fost anulate de instanța din Dijon, care a obligat statul să plătească șoferului camionului și suma de 1.000 de euro.