ACTUALITATELOCAL

Șofer reținut în arest după o urmărire în trafic dar și pedestră

Șofer reținut în arest după o urmărire în trafic dar și pedestră.

Ieri, în jurul orei 20.20, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase, conducătorul unui autoturism care se deplasa pe D.N. 17A Ciumârna, sensul de deplasare com. Sucevița către com. Vatra Moldoviței.

Șoferul nu s-a conformat semnalelor de oprire, continuându-și deplasarea, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. La scurt timp, la o distanță de aproximativ 500 de metri de la locul efectuării semnalului de oprire, autoturismul a efectuat un viraj la dreapta, pe un drum pietruit, încercând să se sustragă, continundu-și deplasarea pe o distanță de aproximativ 200 de metri. Ulterior, conducătorul auto a abandonat autoturismul încercând să fugă, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia, prin albia râului Ciumârna, ulterior, pe drumul național D.N. 17A, cât și pe o distanță scurtă în fondul forestier național, unde s-a reușit prinderea și imobilizarea acestuia.

În continuare, polițiștii au procedat la legitimarea conducătorului auto, stabilindu-se faptul că este un bărbat de 20 ani din com. Vatra Moldovițeu, jud. Suceava . De asemenea, șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, indicând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, la unitatea medicală bărbatul refuzând recoltarea probelor biologice de sânge.

În baza probatoriului administrat, la data de 17.08.2024 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în arest.