ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Șofer reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

Șofer reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier .La 01.11.2022, ora 07.16, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, un stâlp din beton a fost rupt de către un autoturism.

La faţa locului s-a deplasat imediat patrula de serviciu din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, ocazie cu care în urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că, în seara zilei de 31.10.2022, în jurul orei 21.30, un bărbat de 53 ani, din com. Grănicești, sat Gura – Solcii, fără a poseda permis de conducere auto valabil pentru nicio categorie și după ce a consumat băuturi alcoolice la barurile din centrul localității, a condus autoturismul proprietate personală, pe drumul comunal din satul Gura – Solcii, în direcția centrul satului spre domiciliu, iar la un moment dat a intrat în coleziune cu un stâlp din beton de joasă tensiune amplasat pe partea dreaptă a drumului, pe care l-a doborât la sol.

Șoferul emana halenă alcoolică și s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după carea fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiei din sânge.

S-a procedat la verificarea șoferului în bazele de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta nu figurează în evidențe ca fiind posesor de permis de conducere auto.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Față de șofer, la 01.11.2022, ora 15.45, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând ca la data de 02.11.2022, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru a dispune alte măsuri preventive în cauză.