BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Șofer din România, ucis într-un accident de airbagul care ar fi trebuit să-i salveze viața. Polițiștii spanioli: „Este ceva total neobișnuit”

Un român în vârstă de 37 de ani, rezident în Spania, și-a pierdut viața într-un accident rutier petrecut duminică după-amiază în Palma de Mallorca, informează Diario de Mallorca.

Românul se afla la volanul mașinii sale, un Citroen C3, iar la kilometrul 6 al șoselei de centură, nu a putut evita impactul cu două mașini care staționau pe carosabil, după ce se tamponaseră mai devreme.

Deși viteza autovehiculului condus de român era una sub limita legală în zona respectivă, în momentul coliziunii cu cele două mașini staționate s-a declanșat airbag-ul, iar o componentă metalică a acestui sistem s-a desprins și i-a secționat vena jugulară. Alți doi pasageri aflați în mașina condusă de român au suferit răni ușoare.

Reprezentanții Gărzii Civile Rutiere afirmă că accidentul nu ar fi trebuit să aibă consecințe atât de grave.

„Este evident o consecință a unei defecțiuni a sistemului de airbag. Este ceva total neobișnuit, nu avem cunoștință să se fi petrecut vreun caz similar până acum”, au declarat polițiștii, potrivit sursei citate.

Garda Civilă așteaptă finalizarea inspecției tehnice a autovehiculului condus de român pentru a avea toate datele și a determina exact ce s-a defectat la airbag. De asemenea, tehnicienii verifică dacă sistemul airbag era unul vechi sau fusese reparat anterior