LOCALPOLITICULTIMA ORĂ

Social democratul Gheorghe Șoldan, primul sucevean care va ocupa o funcție la nivel național în Partidul Social Democrat

Deputatul și președintele ales al Consiliului Județean  Gheorghe Șoldan, omul politic care aduce un suflu nou PSD Suceava. Social democratul Gheorghe Șoldan va fi  primul sucevean care va ocupa o funcție la nivel național în Partidul Social Democrat.

PSD l-a mai avut pe Ovidiu Donțu care a ocupat funcția de vicepreședinte dar la Organizația de Tineret a PSD.

Gheorghe Șoldan este  social-democratul de doar 33 de ani care l-a învins la o diferență de câteva mii de voturi pe Gheorghe Flutur pentru șefia Consiliului Județean Suceava.

Pe 18 aprilie 2024, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, își înregistra candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean.Optimismul prim-vicepreședintelui PNL  a primit o lovitură cruntă duminică, 9 iunie, la alegerile locale din Suceava. Flutur a fost învins destul de clar la președinția CJ de către un tânăr deputat.

Candidatul social-democraților pentru președinția Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a câștigat alegerile. El a reușit să producă una din cele mai mari surprize din România la acest scrutin. Șoldan are circa 7.000 de voturi în plus, după rezultatele numărătorii voturilor în aproape 95% din secțiile de votare din județ.

La doar 33 de ani, Gheorghe Șoldan este un politician cu realizări importante în scurta sa carieră. Născut pe 18 iunie 1991, Soldan este căsătorit și se prezintă ca fiind ”cel mai tânăr parlamentar din istoria județului Suceava”.

”M-am născut în Cajvana, într-o familie obișnuită de oameni gospodari, și am făcut liceul și facultatea în municipiul Suceava. Am muncit încă din facultate, chiar și în străinătate în unele veri. Știu cum e să fii departe de cei dragi, precum miile de suceveni care sunt astăzi plecați la muncă în străinătate.

Printre ei, inclusiv singurul meu frate, cu facultate și master, nevoit să plece peste hotare pentru un viitor mai bun. Cunosc și cum e să lucrezi în sectorul privat și să ai responsabilitatea unor salarii și taxe pe care să le plătești în fiecare lună”, scrie acesta pe pagina sa personală de internet.

Viitorul șef al CJ Suceava este membru al PSD Suceava din anul 2008, când era în liceu.  A fost mai întâi în Organizația de Tineret a PSD.

În 2020, la alegerile parlamentare, a fost ales deputat al României pe listele PSD. Și atunci a fost o surpriză pentru suceveni ca si la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Soldan va cauta sa schimbe in bine județul Suceava.