RELIGIEULTIMA ORĂ

Slujbă de pomenire de 4 ani a IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Mănăstirea Sihăstria Putnei prăznuiește pe Sf. Cuv. Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei si face pomenirea de 4 ani pentru Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Pimen.
Mesajul Obștii Mănăstirii Sihăstria Putnei:
Hristos a înviat! Dragi prieteni ai mănăstirii noastre,
Aflându-ne în preajma prăznuirii de peste an a Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, ocrotitorii mănăstirii noastre, vă anunțăm că Sărbătoarea va fi deschisă prin slujba Privegherii din ajun, miercuri, 15 mai 2024, de la orele 18.00, urmând ca a doua zi, pe 16 mai 2024, Sfânta Liturghie arhierească să înceapă în jurul orei 9.00.
La sfârșitul Sfintei Liturghii arhierești în cinstea Sfinților Cuvioși, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va avea loc slujba Parastasului pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, cel care, în urmă cu patru ani, s-a mutat la Cel pe Care L-a iubit și L-a slujit în viața sa cu multă smerenie și credință.
Invităm cu drag pe cei care doresc să ne fie alături la această Sărbătoare în cinstea Sfinților noștri ocrotitori, dar și la Parastasul în amintirea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen să participe la momentele ce se vor desfăşura după următorul program:
Miercuri, 15 mai 2024
Ora 18:00 – Privegherea în cinstea Cuvioșilor
Joi, 16 mai 2024
Ora 08:00 – Acatistul Sf. Cuv. Sila, Paisie și Natan
Ora 09:00 – Sfânta Liturghie arhierească
Ora 11:00 – Parastasul pentru părintele Arhiepiscop Pimen
Ora 12:00 – Agapa frăţească.
Obştea Mănăstirii Sihăstria Putnei