CULTURĂ

Slatina se pregateste de sarbatoare. Pe 6 august se desfășoara Zilele comunei

Slatina se pregătește de sărbătoare. De Schimbarea la față a Domnului, pe 6 august se desfășoară Zilele comunei,  În cadrul evenimentului are loc sarbatorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie si un program folcloric susținut de formații artistice din comună și invitați.

Primăria și Consiliul Local  ii invita pe localnici la eveniment. Tot în aceeasi zi, Mănăstirea Slatina isi sarbatorește hramul,  lăcaş Sfânt ce datează  din a doua jumatate a secolului XVI.

Numele acestei frumoase mănăstiri şi anume Slatina provine de la izvor din zona ce avea apă sărată. Oamenii îi mai ziceau în limbaj popular si „slatina,,.

Slatina este formată din satele Găinești, Herla și Slatina (reședința). Se află pe malul râului Suha Mică, la poalele Munților Stănișoarei.

Până la reforma administrativă din 1950 a făcut parte din județul Baia. Primarul Vlăduț Gherman (PSD) sustine ca nu numai investitiile sunt o prirotate a administratiei locale ci trebuie avut în atentie si traditiile,  invatamantul, sanatatea, cultura si credinta.