ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONALULTIMA ORĂ

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere DEMISIA lui Daniel Hodorniceanu: „Este timpul să plecaţi acasă”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a cerut, astăzi, demisia lui Daniel Hodorniceanu de la Consiliul Superior al Magistraturii, după publicare clipului video în care fostul şef al DIICOT apare în timp ce încearcă să le explice unor poliţişti care l-au tras pe dreapta cât este de important.

„Astăzi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM, a mai demonstrat incă o dată că în România, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru „fraierimea” care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii in general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițistii care, culmea, nu fac decât să ….. aplice legea!

Având in vedere gravitatea afirmațiilor și a atitudinii la adresa Poliției Române, precum și impactul total negativ și umbra de îndoială aruncată de un asemenea comportament asupra justiției în general, magistraților în special,

– demisia din funcția de vicepreședinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepreședinte CSM, aparator și garant al bunei funcționări a justiției, să aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când își indeplinește atribuțiile.

– demisia din magistratură! Este timpul să plecati acasă domnule procuror și asta pentru că, prin cel putin tentativa de trafic de influență, dumneavoastră v-ați introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat”, au scris cei de la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) pe pagina lor de Facebook.

„Nu putem să nu ne întrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, dacă ar fi avut în lucru un dosar în care să existe o probă video cu polițiști care, admonestați de un interlop, ar fi cedat presiunii și nu ar fi luat masuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un polițist cu un asemenea comportament”, au mai explicat reprezentanţii SNPPC.