BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Servicul vamal din Cernăuţi a confiscat 500 de monede din perioada Imperiului Roman

Servicul vamal din Cernăuţi a confiscat peste 500 de monede din vremea Imperiului Roman. Monedele au fost transmise în colecția Muzeului Național de Istorie a Ucrainei din Kiev.

Acest lucru a fost raportat pe site-ul Muzeului Național de Istorie a Ucrainei, transmite BucPress cu referire la Suspilne Cernivţi.

Monede au fost confiscate la vamă cu pretextul lipsei documentelor de însoțire. Monedele au fost examinate la filiala Cernăuți a Institutului de Arheologie. Conform descoperirilor 512 monede repreyintă monede autentice bătute în secolele I-IV în timpul Imperiului Roman. Monedele au o valoare istorică și culturală semnificativă.

Colecția include denari de argint bătuți în timpul dinastiei Flavian și Severian.

“Denarul de argint a fost principala monedă a vremurilor romane. Baterea lui a început în anul 268 î.Hr. Această monedă a asigurat circulația monetară nu numai în vastul Imperiu, ci a fost folosită și de triburile care se învecinau cu acesta”, relatează site-ul muzeului.

Monedele sunt acum cercetate de personalul muzeului. Ulterior, monedele vor completa colecția muzeului și vor face parte din expoziții.

sursa:bucpress.eu