ACTUALITATENAȚIONAL

Serviciul de Securitate al Ucrainei: Vămile Kiev, Cernăuți și Lvov cereau mită pentru procesarea transporturilor de cereale și alte mărfuri

Mită pentru procesarea transporturilor de cereale. Conducerea Vămii Cernăuți și altor două birouri vamale au primit, probabil, ilegal sume de bani pentru întocmirea transporturilor de cereale și altor mărfuri, comunică Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Potrivit informației, pentru anumite sume de bani, oficiali de rang înalt de la Vămile Kiev, Lvov și Cernăuți au promis reprezentanților companiilor agricole vămuirea fără obstacle a transporturilor angro de produse agricole care urmau să fie exportate în țările Uniunii Europene. Au cerut bani și de la antreprenorii care importau în Ucraina bunuri de consum ce urmau să fie vândute în rețelele comerciale din țară. Potrivit comunciatului Servicului de Securitate, zilnic oficialii de rang înalt primeau câteva sute de mii de grivne. În cazul în care antreprenorii refuzau să plătească, erau create obstacole artificiale cu refuzuri birocratice în timpul procedurilor vamale privind transportarea produselor.

Oamenii legii au percheziţionat locuinţa şi locul de muncă al şefului adjunct al Vămii Cernăuţi. Acesta este suspectat de luare de bani și riscă până la șase ani de închisoare.