BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Serviciul de Securitate al Ucrainei ar fi provocat explozia de la Podul Crimeii – Washington Post

 Explozia de la Podul Crimeei ar fi fost provocată de ucraineni – WP

Serviciile secrete ucrainene ar fi provocat explozia de la Podul Crimeeei, a declarat un oficial ucrainean pentru Washington Post. Tot în cursul acestei zile, publicațiile Ukrayinska Pravda și UNIAN, citând surse din agențiile de aplicare a legii, au raportat că explozia a fost o operațiune specială a Serviciului de Securitate al Ucrainei.

 

Circulația rutieră pe podul din Crimeea care sâmbătă, a fost avariat de o explozie, a fost redeschisă, potrivit Sky News.

Autoritățile regionale au anunțat că podul a fost redeschis traficului. Totuși, pe pod nu pot trece decât autoturismele și autobuzele după ce sunt atent verificate. Camioanele sunt nevoite să utilizeze feribotul pentru a face traversarea.

„Circulația vehiculelor de-a lungul podului din Crimeea a început. În acest moment, traficul este deschis pentru autoturisme și autobuze, cu o procedură de inspecție completă. Îi rugăm pe șoferii de camioane să își planifice traseul folosind trecerea cu feribotul de la Kerch”, a declarat Serghei Aksyonov, potrivit Sky News.

Uniunea asiguratorilor din Rusia a estimat sâmbătă pagubele provocate Podului Crimeii de o explozie produsă la primele ore ale dimineţii între 200 şi 500 de milioane de ruble (aproximativ 3,2 milioane şi, respectiv, 8,1 milioane de dolari), potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de EFE.

„Uniunea asiguratorilor din Rusia estimează pagubele provocate de situaţia de urgenţă de pe Podul Crimeii între 200 şi 500 de milioane de ruble”, se afirmă într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Organizaţia nu dispune deocamdată de informaţii privind contractele de asigurare în vigoare pentru această infrastructură care a costat la vremea respectivă aproximativ 3,5 miliarde de dolari şi a fost construită de compania omului de afaceri Arkadi Rottenberg, un prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin.