BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a anunţat condiţiile pentru pace în Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a întocmit o listă cu condiţiile pentru pace în Ucraina. Lavrov a declarat că ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei face parte din discuțiile de pace cu Ucraina, dar negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a negat acest lucru, transmite Reuters.

„În prezent, delegațiile rusă și ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferință un proiect al unui posibil tratat”, a declarat Lavrov pentru agenția oficială de știri chineză Xinhua.

„Ordinea de zi a discuțiilor … include, printre altele, chestiunile legate de denazificare, recunoașterea noilor realități geopolitice, ridicarea sancțiunilor, statutul limbii ruse”, a spus Lavrov, fără a da detalii.

Însă negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a afirmat că Lavrov nu a participat la nicio rundă de negocieri și că Ucraina nu are nevoie de lecții de „denazificare” sau de utilizare a limbii ruse de la cei care au atacat și ocupat orașele ucrainene.

Acesta a declarat că „problema sancțiunilor internaționale împotriva Federației Ruse nu este discutată deloc” în cadrul negocierilor dintre Rusia și Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat de la începutul invaziei, la 24 februarie, că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie să fie consolidate și nu pot face parte din negocieri.