LOCALPOLITICULTIMA ORĂ

Senatorul PSD Gheorghiță Mîndruță, fost USR-ist, vrea încă un mandat senator

Senatorul PSD Gheorghiță Mîndruță, fost USR-ist, vrea încă un mandat senator. Potrivit unor surse din PSD, deși lui Mîndruță i s-a propus ca după finalizarea acestui mandat de parlamentar să devină șeful Poliției Locale Fălticeni, acesta a refuzat.

Mîndruță va candida pe locul 2 după senatorul Ioan Stan care esre și președintele Organizației Județene a PSD Suceava,  pentru un nou mandat.

Fostul senator USR de Suceava Gheorghiţă Mîndruţă s-a înscris în PSD in toamna lui 2022,  adeziunea acestuia fiind aprobată de filiala municipală PSD Fălticeni.

Potrivit unor surse politice, trecerea senatorului Gheorghiţă Mîndruţă la PSD a fost susţinută de către primarul social-democrat din Fălticeni, Cătălin Coman.

„A fost o decizie gândită îndelung, este asumată în totalitate. În contextul politic din Suceava este o alegere pe termen lung”, declara la acea vreme senatorul Gheorghiţă Mîndruţă.

În luna august 2022, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă şi-a anunţat demisia din USR, dar şi de la şefia organizaţiei judeţene a acestui partid. El  explica atunci că, încă de la începutul fuziunii dintre USR şi PLUS, au existat dispute şi opinii contradictorii, însă acestea au fost canalizate către conflicte interne şi nu spre evoluţie şi transparenţă.

Totodată, Mîndruţă acuza că disputele interne din USR au fost alimentate de diverşi lideri şi grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale şi de grup decât angajamentele luate în faţa românilor.

În PSD, Mîndruță a devenit responsabil pe zona  Dolhasca.

La alegerile locale din iunie 2024, fostul usr-ist  s-a implicat foarte mult însă  deși, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Dolhasca, omul de afaceri  Mircea Mihai și el fost liberal,   ar fi cheltuit câteva miliarde de lei vechi, candidatul PNL și primarul în exercițiu, Decebal Isachi a câștigat încă un mandat în fruntea comunității locale.

Social democrații suceveni speră să câștige la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an două mandate de senator și patru=cinci de deputați. Dacă la lista pentru Senat nu sunt probleme, pentru Camera Deputaților este ceva  vânzoleală.

Lista ar fi deschisă de Eugen Bejinariu care deși este pensionar dar nu renunță la locul 1  pentru deputați pentru un nou mandat.

Urmează deputatul Mirela Adomnicăi. Dn urmă ar fi și primarul Ioan Lungu, dar vrea și Larisa Blanari. Și Cristian Popescu  Piedone ar fi pe lista pe loc eligibil la Suceava. Deputatul Gherghe Șoldan care a fost ales la alegerile locale din iunie 2024 ca președinte al Consiliului Județean Suceava il vrea pe lista și pe consilierul județean,  Cătălin Fediuc care este și prim-vicepreședinte TSD