MONDEN

Semnificația bradului împodobit. Idei de decorațiuni handmade pe care să le faceți împreună cu cei dragi

Încă de la începutul lunii decembrie, oamenii se pregătesc de împodobirea bradului de Crăciun, dar care este semnificația acestui obicei.

Impodobirea bradului este una dintre cele mai așteptate tradiții ce are loc în această perioadă a anului. Atât cei mici, cât și adulții așteaptă momentul ideal pentru a împodobi bradul de Crăciun alături de familie și cei dragi, locul în care Moș Crăciun va pune cadourile mult așteptate.

Bradul împodobit este un obicei preluat de la romani, care își împodobeau casa cu un astfel de brad în perioada Saturnaliilor, sărbătoarea zeului Saturn, pe parcursul solstițiului de iarnă.

Chiar dacă așa a început obiceiul bradului împodobit, abia mai târziu a fost asociat cu creștinismul, atunci când Sfântul Bonifaciu a descoperit un grup de păgâni, adunați în jurul unui stejar, pregătiți să sacrifice un copil pentru Zeul Thor.

Pentru a opri oribilul sacrificiu, Sfântul Bonifaciu a tăiat stejarul, iar în locul lui a crescut un brad, care a fost considerat Copacul Vieții și era mărturia vieții eterne a lui Hristos. Încă din acel moment, Copacul Vieții a fost considerat un simbol creștin, pe care oamenii l-au asociat cu Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.
Bradul este considerat un pom al vieții din cauza culorii ce nu se pierde în decursul anului, semnificând astfel viața veșnică a lui Iisus Hristos.

Dacă vă doriți ca bradul să aibă decorațiuni unice, atunci cea mai bună variantă este să le faceți chiar voi. Aceste idei de decorațiuni handmade sunt realizate cu ajutorul obiectelor pe care le aveți în casă, pentru a crea o nouă activitate de sărbători.

Steluțele pe care să le puneți în brad pot fi realizate din piese de puzzle. În cazul în care aveți un puzzle ce nu mai are toate piesele, atunci acesta poate fi refolosit pentru a construi steluțe pentru brad. Aveți nevoie doar de piese de puzzle, lipici și o mică sfoară pe care să o atașați de steluță pentru a putea fi așezată în brad. Forma și mărimea steluței ține doar de imaginația pe care o aveți.

Și casa trebuie să fie îmbrăcată în haine de sărbătoare, iar o idee minunată este realizarea oamenilor de zăpadă, ce pot fi puși în orice colț al casei. Pentru această decorațiune aveți nevoie de o șosetă albă, orez, elastice de păr. Pentru a face omuleții de zăpadă trebuie să punem orez în șosetă și o legăm după acest pas, după care vom folosi elasticele de păr pentru a secționa omul de zăpadă, în 3 părți, baza, care este mai mare, partea mijlocie care va fi trunchiul și capul, care va fi mic. Din partea tăiată a șosetei putem realiza o căciulă și un fular pentru omul nostru de zăpadă, iar ochii, nasul și nasturii pot fi realizați cu ajutorul cariocilor.