SPORT

Selecționata Sucevei a încheiat turneul “4 Regiuni pentru Europa” pe locul 2

Trofeul ediției din acest an, ce s-adesfășurat la Rădăuți, a fost câștigat de selecționata regiunii Cernăuți n reprezentativa Sucevei a obținut două dintre premiile individuale prin Ionuț Țugui și Sebastian Burlacu

Selecționata Sucevei a încheiat pe locul 2 ediția a XXI-a a turneului internațional pentru juniori “4 Regiuni pentru Europa” ce s-a desfășurat la Rădăuți.

Condusă de pe banca tehnică de Ovidiu Murariu, Andrei Ițco, Răzvan Bîgu și Aurel Constantin, echipa suceveană a acumulat 9 puncte în cele 6 meciuri disputate, după 1-0 și 0-0 cu Cernăuți (Ucraina), 0-1 și 0-0 cu Schwaben (Germania) și 2-0 și 0-0 cu Mayenne (Franța).

Trofeul a fost câștigată de selecționata regiunii Cernăuți, cu 11 puncte, nemții din Schwaben au completat podiumul, cu 9 puncte, în timp ce francezii din Mayenne a ocupat locul 4, cu 5 puncte, arata obiectivdesuceava.ro.

Rezultatele complete ale turneului:

Marți:

Suceava – Cernăuți: 1-0

Schwaben – Mayenne: 2-0

Mayenne – Cernăuți: 1-1

Schwaben – Suceava: 1-0

Cernăuți – Schwaben: 1-0

Mayenne – Suceava: 0-2

Joi:

Cernăuți – Suceava: 0-0

Mayenne – Schwaben: 2-0

Cernăuți – Mayenne: 2-0

Suceava – Schwaben: 0-0

Schwaben – Cernăuți: 0-1

Suceava – Mayenne: 0-0

Clasamentul final: 1. Cernăuți 11p (5-2), 2. Suceava 9p (3-1), 3. Schwaben 8p (3-4), 4. Mayenne 5p (3-7).

La festivitatea de premiere de la final, oficiată de directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Ciprian Anton, organizatorii au oferit și trei premii individuale. Astfel, cu un singur gol primit, suceveanul Ionuț Țugui a fost desemnat cel mai bun portar, un alt sucevean, Sebastian Burlacu, a ieșit golgheter, cu două goluri, iar ucraineanul Vladyslav Savula a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

Selecționata regiunii Suceava a mizat la ediția din acest an a turneului pe următorii jucători: Ionuț Țugui – Eduard Andrieș, Alexandru Anton, Fabio Bai, Albert Bodnariuc, Sebastian Burlacu, Alessio Găitan, David Grigoroș, Mario Hrudei, Alin Hrușcovschi, Vlad Murariu, Tommaso Şalgău, Luca Timoficiuc, Alberto Ursachi, Claudiu Păvălean și Paul Husarciuc.

În 21 de ediții, Suceava a reușit să câștige doar de două ori trofeul pus în joc: în 2011, pe stadionul Areni și în 2023, în Germania.

Turneul din acest an a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Primăria Municipiului Rădăuți, Inspectoratul Şcolar Județean Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Liceul Tehnologic Special Bivolărie și Primăria orașului Vicovu de Sus.