INTERNAȚIONAL

Seimul Poloniei a condamnat ideologia și simbolistica OUN și UPA

Seimul Poloniei a condamnat ideologia și simbolistica Organizației Naționaliștilor Ucraineni (OUN) și a Armatei Insurecționale Ucrainene (UPA). Aproape toți deputații au votat pentru adoptarea acestei rezoluții, fără nicio opoziție, informează publicația Wnp.

Seimul Poloniei a adoptat o rezoluție cu ocazia celei de-a 81-a aniversări a Masacrului de la Volânia, descris ca „un genocid comis împotriva polonezilor de către naționaliștii ucraineni”.

Practic în unanimitate (427 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și șapte abțineri), deputații au susținut rezoluția care condamnă ideologia și simbolistica OUN și UPA.

„Seimul Republicii Polonia condamnă răspândirea ideologiei și simbolisticii legate de Organizația Naționaliștilor Ucraineni și Armata Insurecțională Ucraineană. Persoanele și organizațiile care au organizat genocidul trebuie să fie acoperite de rușine și să reprezinte pentru totdeauna un anti-model de acțiune. Observând creșterea popularității referințelor la Organizația Naționaliștilor Ucraineni în Ucraina, Seimul Republicii consideră că este necesar să se depună eforturi la nivel de stat pentru a elimina acest tip de atitudine”, se menționează în rezoluție.