BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Seful ISCTR Cluj a fost retinut de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu

DNA a efectuat astazi percheziții domiciliare în 24 de locații, situate pe raza județelor Cluj, Maramureș, Bistrița – Năsăud, Sălaj, Bihor și Alba. In urma acestora, Bogdan Durlea, inspector șef teritorial în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a fost retinut pentru 24 ore pentru mai multe infractiuni, printre care luare de mita si abuz în serviciu.

Potrivit DNA, din 2021 pana acum, funcționari din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, printre care Durlea Bogdan Ștefan, ar fi „protejat” mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele pe care inspectorii rutieri urmau să le desfăşoare și nu ar fi luat măsurile legale de sancţionare cu privire la încălcările legii pe care le-au constatat (depasirea masei maxime autorizate de transport, lipsa licentei de transport, etc.).

Pentru aceste „servicii”, o parte dintre funcționari, printre care un alt suspect din cadrul ISCTR Cluj, ar fi pretins și primit de la persoanele „protejate” mai multe sume de bani și alte foloase necuvenite, necuantificate până în prezent.

În primăvara anului 2023, suspectul Durlea Bogdan Ștefan ar fi primit de la un subaltern anumite foloase în legătură cu exercitarea atribuțiilor referitoare la numirea/menținerea în funcție a inspectorilor coordonatori județeni.

În cursul anului 2023, suspectul Durlea Bogdan Ștefan, în ciuda interdicţiei de a administra societăţi comerciale, ar fi administrat în fapt o firmă cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri, în sensul că ar fi înstrăinat un camion, ar fi emis mai multe facturi și ar fi încasat diverse sume de bani.