BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Șeful Gărzii de Mediu Tulcea a fost reținut pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant

Comisarul-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Meran Dorin, a fost reținut de DNA pentru luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța anunță că „au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului Dorin Meran, comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”.

Procurorii au stabilit că în acest caz „există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor”.

Procurorii au organizat un flagrant

„La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, au precizat reprezentanții DNA.

Marți, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.