BREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Șeful DGA Suceava, comisar șef Marius Asmarandei si alti polițiști anticorupție audiati in dosarul ofițerului Martin Mihail

Șeful DGA Suceava, comisar șef Marius Asmarandei si alti polițiști anticorupție vor  fi audiati in dosarul ofițerului Martin Mihail dar si a altor doi inculpati in acelasi dosar: Radu Obreja si Radu Popovici.

La Tribunalul Suceava a fost pe rol astazi, un nou termen in dosarul penal in care sunt  acuzati de infractiuni de corupție fostul ofițer DGA Suceava, Marius Martin, fostul șef de la Serviciul Permise Suceava, Radu Obreja și ,,psihologul,, lui Obreja, Radu Popovici.

Tribunalul Suceava a dispus astazi,  crearea dosarului asociat în vederea soluţionării cererii formulate de DNA – ST Suceava, vizând efectuarea unei percheziţii informatice.

Din informatiile noastre, percheizitia informatica a DNA ar fi fost făcută fără ca ofițerul DGA,Mihai Martin să fie prezent. Instanta a decis ca percheiztia sa fie din nou efectuata în prezența lui Martin dar se va crea un dosar asociat.

Aceeasi instanta a admis  cererea de readministrare a probatoriului testimonial administrat în faza de urmărire penală, în cadrul căruia vor fi audiaţi martorii: ASMARANDEI GHEORGHE – MARIUS, LIUTĂ MIHAELA – ANCA, NITULESCU FLORENTINA – LOREDANA, NICORICI CRISTIAN, SÂRBU OVIDIU, IONESI CONSTANTIN – NICUSOR, CÎMPAN GHEORGHE, FINIS FLORIN – VALY, MIHĂIESCU IULIAN – FLORIN, PERIJOC GHEORGHE – IONEL, MOREH ANA – MARTOR CU IDENTITATE PROTEJATĂ, BOLOHAN FLORIN, POROCH EMILIAN, CHIRILĂ IOAN, PĂCURARU IONELA, ASTĂCIOAE GEORGE, FLOREA VASILE – RĂZVAN, CAZAN MARIUS şi BIVOL ION – BOGDAN.

Tribunalul Suceava citează pentru termenul din data de 26.10.2022, ora 13:00, completul C8f, martorii Asmarandei Gheorghe Marius, Liuţă Mihaela Anca, Niţulescu Florentina Loredana.

Dosar asociat pentru a putea fi secretizata audierea martorului protejat

Cu privire la cererea de administrare a probei testimoniale în cadrul căreia să fie audiat martorul cu identitate protejată/martor ameninţat, lucrător de poliţie din cadrul I.G.P.R. – B.C.C.O. – Suceava, pune în vedere inculpatului Martin Mihail să formuleze cererea în temeiul art. 128 C.pr.pen., urmând ca după formularea în scris a cererii să fie creat dosar asociat în vederea soluţionării acesteia în Camera de consiliu.

Martin i-ar fi vrut in boxa acuzaților nume sonore de la conducerea procurorilor suceveni

Tribunalul Suceava a respins proba testimonială solicitată de inculpatul Martin Mihail, în cadrul căreia să fie audiaţi martorii Colban Radu, Ciornei Maria Cristina, Cocîrlă Elisabeta, Puianu Andrei, Popescu Adrian, Avasilcă Marcel, Afloarei Alexandru, Onofrei Ştefan şi Rotariu Alexandru Ionuţ, apreciind că nu este utilă soluţionării cauzei. Admite proba testimonială în cadrul căreia să fie audiaţi martorii Ene Liliana şi Toma Marius Simion. Respinge celelalte cereri în probaţiune solicitate de inculpatul Martin Mihail, ca neutile soluţionării cauzei.

Un nou termen de judecata va avea loc pe  26.10.2022, ora estimată 13:00, completul C 8F, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.

Cum cerea șeful grupării de la Suceava schimbarea a 60.000 de euro în bancnote de 200 pentru a încăpea mai ușor în seif

In stenogramele DNA se arata cum  Radu Ionuț Obreja se sfătuia cu Radu Popovici despre cum trebuie schimbată suma de 60.000 de euro din bancnote de 50 de euro în altele mai mari, de 100 sau 200 de euro, pentru a depozita mai ușor banii în seif.

OBREJA RADU IONUȚ: Deci îs 50.000 de 50 de euro. Să-i facă în 100, sau în 200.
POPOVICI RADU: Da’ fă fracții, pune 60.000 …
OBREJA RADU IONUȚ: Am…
POPOVICI RADU: 50.000 de 100 și încă (neinteligibil) 60.000…
OBREJA RADU IONUȚ: Tre’ să-ți mai dau eu, atunci, 10.000 să fie (neinteligibil)
POPOVICI RADU: Îs ăia puși deasupra care îs împachetați …
OBREJA RADU IONUȚ: Da, da, da, ăia 50.
POPOVICI RADU: Care i-am pus eu…50…
OBREJA RADU IONUȚ: A, nu, stai, 50, și tu ce ai pus? Tu ai pus de 100 acuma…ăia din borsetă de sus…deci ăia 50 fă-i de 100 sau de 200.
POPOVICI RADU: Dă-mi din ăia de 50 mie, ca să (neinteligibil) mai multe na, când așa, dă-mi câte un bip, când ai un teanc.
OBREJA RADU IONUȚ: De 50 îs numai 50.000, atât!
POPOVICI RADU: Nu vreau să știe…
OBREJA RADU IONUȚ: Radu, deci de 50 de euro îs numai 50.000, 5 teancuri, atât! Da’ ăia trebuie făcuți în 100 sau în 200.
POPOVICI RADU: Da…
OBREJA RADU IONUȚ: Atât…
POPOVICI RADU: Și mai iau 10 ca să fie 60, să fie (neinteligibil) 20, 40, 60, 300 de bucăți, nu?”.

Potrivit anchetatorilor, după ce erau schimbați, banii ajungeau într-un seif unde așteptau pentru a putea fi albiți.