BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Șeful Biroului Vamal, suceveanul Dănuț Bolohan, a fost plasat în arest la domiciliu. Afaceristul Iulian Culipei si el in arest la domiciliu. La fel și subalternii de la Biroul Vamal Iasi

Șeful Biroului Vamal, suceveanul Dănuț Bolohan, a fost plasat astazi, în arest la domiciliu pentru 30 de zile. De asemenea, subalternii săi au primit aceeași sentință.,, Afaceristul sucevean Iulian Culipei  a primit si el arest la domicilu . El era sprijinit  în aducerea de îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri contrafăcute din Turcia.  Prejudiciul din dosar se ridică la 58 de milioane de lei

„În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de D.N.A. – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr.83/P/2020, privind pe inculpaţii BOLOHAN DĂNUŢ, ANDREICA SIMONA, CULIPEI IULIAN ŞI TIMOFTE CRISTIAN.

BOLOHAN DĂNUȚ, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, se impune măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24.11.2022 până la data de 23.12.2022 inclusiv, constând în obligația impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza și de a se supune obligațiilor stabilite de acesta

2. ANDREICA SIMONA (fostă Constantineanu), cercetată pentru săvârâirea infracțiunii de complicitate la luare de mită, se impune măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24.11.2022 până la data de 23.12.2022 inclusiv.

3. CULIPEI IULIAN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, se impune măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24.11.2022 până la data de 23.12.2022 inclusiv.

4. TIMOFTE CRISTIAN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, se impune măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24.11.2022 până la data de 23.12.2022 inclusiv”, potrivit DNA.

Dănuț Bolohan, şeful Biroului Vamal Iaşi, şi mai mulţi vameşi au fost reţinuţi în dosarul de corupţie DNA

Reamintim că Dănuț Bolohan, şeful Biroului Vamal Iaşi, şi mai mulţi vameşi au fost reţinuţi în dosarul de corupţie DNA cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

În perioada ianuarie 2022 – prezent, funcționari din cadrul Biroului Vamal de Frontieră din municipiul Iași (vamă internă), în schimbul primirii unor sume de bani, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu pentru a favoriza o serie de societăți comerciale care importă produse textile din Turcia.

Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi fost importate articole de vestimentație, îmbrăcăminte și încălțăminte tip sport și parfumuri contrafăcute, bunurile fiind transportate cu autocamioanele înmatriculate pe numele societăților comerciale respective, precum și cu autovehicule tip cap tractor și semiremorcă înmatriculate în Turcia, Polonia sau Slovacia.