ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Șeful ANPC anunță controale și amenzi uriașe după ce prețurile carburanților au explodat: „Au crescut artificial”

Şeful ANPC, Horia Constantinescu, face declarații în aceste momente despre scandalul momentului cel al creșterii prețurilor carburanților.

Reamintim faptul că astăzi, 10 martie 2022, premierul Nicolae Ciucă a convocat o ședință de urgență și a dispus o serie de controale ale ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței.

,,Eu cred că această efervescent se va calma. Putem vorbi despre o speculă. Este incredibil de susţinută de unii. Sunt practici incorecte față de consumatori. Noi putem aplica sancțiuni, dar nu putem aplica sancţiuni pentru comportament. Încercam să ţinem sub control prețurile. Trebuie să nu ne trezim că avem raportări diferite. Noi vom face constatarea şi toate veniturile vor merge la bugetul de stat. Mi-ar plăcea să avem un număr de colegi egal cu numărul de benzinării. Totuşi, colegii mei sunt prezenţi în benzinăriile reprezentative. Acolo unde există o justificare temeinică poate exista o majorare a prețurilor. Nu există o justificare temeinică asupra faptului că s-au modificat prețurile în altă țară.

Din păcate pentru noi, laboratorul nostru de testarea a calității benzinei/motorinii, nu mai este funcţional de 10 ani. Buletinele de RAR asupra calității benzinei/motorinei le analizăm şi spune că este în regulă

Avem suspiciunea că se vinde carburant prost în România. Nu pune de acolo că se pune apă, nu pune de acolo că e calitatea slabă. Nu pot arăta cu degetul către un operator pentru că nu avem un laborator de analize. Oamenii au sesizat că în timp ce erau la rând la peco prețurile erau mărite în fața lor. a declarat Şeful ANPC, Horia Constantinescu