ACTUALITATEGENERALULTIMA ORĂ

Șef interimar la Inspectoratul de Poliție Județean Botosani. Comisarul sef Toader Buliga mutat de la Bacau in nordul Moldovei

Comisarul șef de poliție Toader Buliga, care a condus Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava în anii 2016-2018 și IPJ Bacău în perioada martie 2021 – noiembrie 2022, este noul șef al poliției botoșănene. Zilele comisarului-șef Tudor Buliga la cârma Inspectoratului de Poliție Județean Bacău eray numărate, la propriu. Pe data de 18 noiembrie îi expira împuternicirea la șefia IPJ Bacău, legal aceasta neputând fi prelungită.

Suceveanul Toader Buliga a fost împuternicit, prin ordinul ministrului MAI să conducă Poliția Bacău, începând din 5 martie 2021, ca urmare a scandalului iscat pe seama crimei de la Onești. Însă postul a devenit vacant abia pe 18 noiembrie 2021, când Vasile Oprișan, detașat temporar pe alte funcții, a ieșit la pensie. Astfel, termenul de maximum un an al împuternicirii cms-șef Buliga a început să curgă de la această dată. Cum IGPR nu a mai organizat concurs pentru șefia Inspectoratului, mandatul va fi preluat de către altcineva.

„Începând de astăzi (n.r. – 18 noiembrie a.c.), prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar șef de poliție Buliga Toader a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani”, a precizat pentru „Monitorul” Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani. Acesta s-a prezentat deja la serviciu și a preluat noile atribuții.

Comisarul şef de poliţie Buliga Toader are peste 25 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuţii manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. În perioada 2018 – 2020 a ocupat funcţii de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar, din luna august 2020 şi până la numirea în fruntea IPJ Bacău, a ocupat funcţia de director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din M.A.I.