ACTUALITATEBREAKING NEWS

Sebastian Ghiță, trimis în judecată de către DNA pentru trafic de influență

Omul de afaceri Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată, pentru trafic și instigare la trafic de influență, într-un dosar instrumentat de DNA. Cauza va fi judecată de Tribunalul Prahova. Dosarul a fost deschis în 2017.

Sebastian Ghiță ar fi controlat, în perioada 2006-2015, prin intermediari sau direct, piața IT din România, susțin procurorii anticorupție. În această perioadă, orice firmă, companie care dorea să obțină o licitație finanțată din fonduri europene sau de la stat ar fi trebuit să „contribuie” către fostul deputat social-democrat cu diverse sume, susțin procurorii. Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2010-2014, fostul deputat PSD ar fi încasat circa 30 de milioane de lei.

Fostul deputat, pentru a-și susține apărarea în fața acestor acuzații de trafic de influență ale DNA, ar fi trebuit să se afle în țară, însă Sebastian Ghiță a fugit de mai mulți ani din România. El a fost trimis în judecată în absența sa. Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016, cu câteva zile înainte de Crăciun, în acel moment, DNA deschisese multe anchete pe numele său, relatează Realitatea PLUS. De atunci și până în prezent, majoritatea dintre ele s-au clasat.