administratie

Se mărește ajutorul de șomaj | Cât vor primi pe lună cei care nu muncesc

Klaus Iohannis a promulgat joi legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an. Acesta va fi egal cu valoarea indicatorului social de referinţă.Klaus Iohannis a promulgat joi legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an. Acesta va fi egal cu valoarea indicatorului social de referinţă.

„Cuantumul indemnizaţiei de şomaj este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, şi este egal cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”, este precizat în lege.

Indicatorul social de referință reprezintă valoarea după care se calculează prestațiile sociale, de la venitul minim garantat la alocația pentru copii și actualizat anual cu rata inflației.Conform legii în vigoare, cuantumul acestei indemnizaţii este 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, care pentru anul acesta este în valoare de 525,5 lei, potrivit b1tv.ro.