JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Scos de sub control judiciar,prin decizia de condamnare a instanței sucevene, Florin Stănescu este pe lista celor mai periculoși criminali. Poliția încă îl caută

Scos de sub control judiciar, prin decizia de condamnare Florin Stănescu este pe lista celor mai periculorși 10 criminali din țară. Poliția încă îl caută dar el se plimbă încă. Pe 30 aprilie 2016, în ajunul Sărbătorilor Pascale, Florin Stănescu s-a întâlnit cu prietenul său. Emil B.. Au băut împreună toată după-amiaza, iar în jurul orei 18.00, cei doi, proprietari de Audi, au vrut să vadă care dintre maşini e mai rapidă şi s-au luat la întrecere pe strada principală din Darabani. Conduceau în paralel, ocupând ambele benzi, cu 150 km/h. Florin Stănescu Era sâmbătă, iar strada părea pustie. Dar la un moment dat, pe traseul vitezomanilor au apărut o căruţă şi o altă maşină, care au fost izbite frontal.

Şoferița autoturismului lovit, o tânără de 20 ani, a murit în urma accidentului. Fratele ei, de 13 ani, pasager în maşină, a fost rănit. La fel, şi cei trei bărbaţi care se aflau în căruță. Stănescu şi Emil B. au fost reţinuţi. Ambii aveau o alcoolemie de peste 1 g ‰.

Au fost acuzaţi de omor, tentativă de omor, conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice. Cei doi au stat în arest preventiv până pe 29 iulie 2016, când Curtea de Apel Suceava i-a pus sub control judiciar. O lună mai târziu, ei fost trimişi în judecată, iar în octombrie 2017 au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni de închisoare.
Citeşte întreaga ştire: Cei mai periculoși 10 criminali care sunt liberi Tot atunci, Tribunalul Botoşani a dispus ridicarea controlului judiciar sub care se aflau cei doi condamnaţi pentru omor.

,,„În baza sentintei penale nr.174/30.10.2017 Tribunalul Botosani, a emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea nr. 351/2017/01.04.2019, prin care condamna pe inculpat la 8 ani, 7 luni si 10 zile inchisoare, pentru comiterea infractiunilor de omor, tentativa la infractiunea de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice”, se arată pe pagina
oficială a Poliției Române.

Judecătorul a apreciat că măsura „nu se mai justifică din punct de vedere procedural. Durata cât inculpații s-au aflat sub măsuri preventive a fost de circa un an și 6 luni, suficientă pentru ca inculpații să conștientizeze și pe această cale, despre consecințele faptelor lor”.

În aprilie 2018, Curtea de Apel Suceava a majorat pedepsele celor doi, la 8 ani şi 7 luni de închisoare. Dar Florin Stănescu dispăruse din ţară, înainte de verdictul final. Bărbatul de 53 de ani, care are și cetăţenie franceză, e căutat în continuare de Poliția Română.