BREAKING NEWSPOLITICULTIMA ORĂ

Scandal uriaș în AUR: Dumitru Coarnă anunță că și-a dat demisia, partidul anunță că l-a dat afară. De la ce a pornit totul

Dumitru Coarnă a anunțat într-o postare pe Facebook că demisionează din formațiunea politică condusă de George Simion, acuzând că nu este respectată legea și statutul AUR, iar conducerea partidului refuză să înființeze filiale județene. În replică formațiunea a transmis că parlamentarul a fost dat afară din partid, fiind lansate mai multe acuzații.

„Împreună cu colegii din AUR Călărași am decis, în unanimitate, să demisionăm din partid,

Motivele acestei decizii sunt:

1. Nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de către conducerea națională a partidului;

2. Nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală;

3. Refuzul de a înființa filiale județene”, este mesajul publicat de Dumitru Coarnă pe Facebook.

La rândul său, într-un răspuns pe pagina de Facebook AUR Călărași, partidul susține că i-a cerut deputatului să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași, dar și că deputatul a realizat „documente financiare care nu sunt în evidența partidului”.

„A încercat, pe parcursul activității sale din ultimele luni, să introducă în AUR Călărași toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat. Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe bază de meritocrație, creând un sistem în care a ținut adeziunile și partea financiară pe persoană fizică. Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare și legale și nu vom îngrădi dreptul nimănui de a promova în cadrul formațiunii”, acuză AUR.

Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarnă i s-a transmis în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat să primească reprezentanții Secretariatului General al AUR, dându-i afară dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași.