POLITIC

SCANDAL în coaliție pe ieftinirea carburanților: Executivul are nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru scăderea accizei

Coaliția de guvernare a decis să scadă la jumătate acciza la carburanți, însă proiectul mai are de așteptat. Și asta pentru că Executivul are nevoie de aprobarea Comisiei Europene. Până atunci apar tot mai multe contre în interiorul Coaliției, tocmai pe marginea acestei măsuri. Șeful liberalilor, Florin Cîțu, spune că cineva trebuie să răspundă dacă prețurile nu vor scădea.

Cîţu a declarat, marţi, că PNL este în principiu de acord cu reducerea de taxe, însă a precizat că în situația în care nu scade preţul carburanţilor la pompă, cineva trebuie să răspundă.

„PNL, de principiu, este de acord cu reducerea de taxe, accize, impozite, contribuţii orice înseamnă reducerea poverii fiscale. Deci oricare ar fi, vom fi de acord. Acum să vedem analizele Ministerului Finanţelor. Scenariile pe care le prezintă, din punctul meu de vedere, sunt optimiste. Eu sper că nu sunt prezentate doar aşa, să mai împuşcăm un iepure să spunem „facem această măsură pentru că ea costă 3 – 4 miliarde de lei”. Nu aş vrea doar să luăm banii din buzunarul nostru să-i transmitem în buzunarele companiilor. Dacă nu avem garanţia că preţul scade la pompă eu nu aş face măsura, dar o susţinem”, a declarat Florin Cîţu, la Parlament.