BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

“Sataniștii și Maidanul sunt de vină…” Un bucovinean este suspectat de negarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei

Un locuitor al regiunii Cernăuți este suspectat de negarea agresiunii armate a Rusiei împotriva Ucrainei. Conform datelor forțelor de ordine, într-un microbuz, bărbatul a relatat că ucrainenii și rușii sunt un singur popor și că războiul a început din cauza Maidanului, se comunică pe pagina de Facebook a Procuraturii regiunii Cernăuți, potrivit audiovizualului public Suspilne.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din raionul Vijnita a încercat să nege responsabilitatea Rusiei pentru începerea unui război pe scară largă în Ucraina. În timpul călătoriei cu autobuzul, bărbatul a povestit pasagerilor că ”Ucraina furnizează informații false și că Rusia nu este vinovată de război”.

Forțele de ordine informează că bărbatul consideră ucrainenii și rușii ca fiind un singur popor și că în război îi acuză pe “sataniști” și cei de pe Maidan (Revoluția Demnității – n.r.).

Bărbatul a fost informat despre suspiciunea că a negat public agresiunea armată împotriva Ucrainei. Sancțiunea articolului prevede privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități pe o perioadă de la zece până la cincisprezece ani,arata bucpress.eu.